De pers over…

“Zet deze jongens op Mississippi-square op het NSJF en in no-time staat het plein vol!” (…) “De thema’s zijn sterk (‘Lost on 52nd street’), de collectieven zijn strak (‘Colors’), de soli zijn meer dan de moeite waard (het prachtig nasaal zoemde basintro van ‘Colors’!) en het totaal zorgt voor een echte jazz-cd waarbij niet alleen stilzitten maar in dit geval ook de aandacht verliezen onmogelijk is.”

(Gijs Ornée in Jazzflits) https://www.jazzflits.nl/jazzflits21.12.pdf

 “(…) heerlijk om weer eens een album in handen te hebben dat oprechte aandacht en uitgesproken liefde voor het genre uitstraalt. Het uit negen musici bestaande Rotterdam Jazzlab brengt een onomwonden ode aan een aantal grote componisten uit de glorietijd van de echte jazz: Thelonious Monk, Charles Mingus, Horace Silver en Wayne Shorter. Niet door hun stukken nog eens na te spelen maar door het componeren van nieuw materiaal dat naadloos bij hen aansluit. (…) ‘Earthrise’ is een sterke productie en vormt een kroon op de decennialange inspanningen van Bergamin en Egeter in Rotterdam.

(Cyriel Pluimakers in JazzenzoRotterdam Jazzlab – Earthrise – Jazzenzo

“Earthrise bewijst hoe mooi, hoe swingend en ook hoe toegankelijk jazz kan zijn.”

“Het Rotterdam Jazzlab (…) wil avontuurlijke jazz spelen, met respect voor de traditie. Dat lukt uitstekend, luister bijvoorbeeld naar Bergamins fenomenale Lockdown Suite, waar de levenslust van afspat.”

(Dietmar Terpstra in Jazzism)

“Prachtige arrangementen voor een 9-mans ensemble die eigenlijk nauwelijks onderdeden voor die van erkende grootmeesters als Oliver Nelson, Manny Albam en – jazeker – Charles Mingus. (…). Rotterdam Jazzlab is wat mij betreft de enige formatie in ons land die dat muzieklabel nog zonder schaamte mag gebruiken.”

(“De wereld van Willem” – Willem Bruring, voormalig jazzrecensent Rotterdams Nieuwsblad)

“Geweldig, boeiend, gaat niet vervelen, origineel, super professioneel, helder, zuiver en een heleboel power! (…) Geweldige arrangementen, composities en allemaal goede solo’s (…) Niks oubollig, super actueel! Verdient het om internationaal gepromoot te worden.”

(een fan van de band)